Biertjûh?!

Biertjûh?!

Nou daar gaan wij dan, een blog schrijven over Bier. Wie had dat gedacht? Ik, die dacht geen verstand van bier te hebben mag het nu gaan beoordelen. Gelukkig kon ik de hulp van mijn vader hiervoor inschakelen die wat meer ervaring heeft wat bier betreft en met mijn eigen ideeën kwamen wij een heel eind.

Maar wanneer je 4 soorten biertjes krijgt van de Glutenvrijemarkt.com uit Leiden moet je hier natuurlijk wel de tijd voor nemen. Dus zodoende ging ik de afgelopen vier zondagen er eens goed voor zitten, samen met mijn vader. Iets lekkers voor bij het biertje erbij, pen en papier in de aanslag en we kunnen beginnen.

Het eerste biertje wat wij proefde was de Ocho Reales Ale:
Dit biertje bevat 5% alcohol en bij het inschenken ervan zagen wij de mooie donkere kleur. De schuimkraag was mooi en bleef ook de gehele tijd goed zichtbaar. De Ale ruikt niet sterk en is ondanks de 5% alcohol mild van smaak. Dit drankje is lekker en prima voor tussendoor.

Een week later gingen wij er weer voor zitten, heerlijke kaaskoekjes in een schaaltje gedaan en op naar het volgende pilsje Ocho Reales Porter:
De Porter bevat 4,5% alcoholen ziet er erg donker uit. Bijna zwart, maar wel een mooie donkere kleur. De schuimkraag bovenop heeft ook een donkere kleur. Bij de eerste slok kreeg ik meteen de rillingen, erg bitter. Helaas bleef die nasmaak ook hangen. Naast de bitterheid heeft het biertje weinig smaak. Je kan dit biertje het beste drinken met een lekker stukje oude kaas tijdens een gezellige mannenavond 😉

Het derde weekend was alweer gekomen. Tijd voor biertje nummer 3. Ocho Reales Imperal Ale:
Dit biertje heeft een mooie bierkleur, de kleur die je wel verwacht bij een biertje, honingkleur. De witte laag op het biertje blijft mooi hangen. Het bevat 6,5% alcohol en daarom proeft het ook een beetje als een tripel bier. Het heeft een goede smaak en geur, iets wat je verwacht wanneer je een biertje drinkt.

En zo gaan wij alweer naar het laatste biertje. De Ocho Reales Pilsner:
Het is een goudkleurig biertje. Niet helder, een beetje troebel met een dikke schuimkraag, die ook lang blijft zitten. Bij de eerste paar slokken proef je de limoen/citroen smaak. Perfect drankje voor in de zomer bij heerlijke warme temperaturen en dan natuurlijk het liefst ijskoud. Toch blijft dit biertje een bittere nasmaak hebben wat de frisse smaken weer wegneemt.

Eindresultaat:
Ocho Reales Ale:                 7,0
Ocho Reales Porter:           6,0
Ocho Reales Imperal Ale: 7,5
Ocho Reales Pilsner:          6,5

Wij vonden het erg leuk om deze biertjes te beoordelen. Het is fijn dat er zo veel verschillende biertjes zijn die glutenvrij bereidt worden. Dit betekend dat er voor ieder wat wils is. Deze beoordelingen zijn gebaseerd op onze eigen meningen en hopen dat jullie ook de kans krijgen om deze biertjes te proeven, zodat jullie zelf mogen ervaren wat je ervan vind!

Al deze biertjes zijn te koop bij de glutenvrije markt met een prijs van minimaal €2,39

www.glutenvrijemarkt.com
info@glutenvrijemarkt.com
Tel: 071-8080160


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *