Appelcakejes

Appelcakejes

Appelcakejes

Fris in de zomer, gezellig in de herfst.

Wat hebben we nodig (voor 12 cakejes):
– 110 gram zachte boter
– 100 gram suiker
– 110 gram glutenvrij meel (zie in het hoofdmenu welk soort meel ik altijd gebruik)
– 2 eieren
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 eetlepels melk
– 650 gram appels (goudreinetten of elstar)
– suiker en kaneel

Schil de appels en snij deze in kleine stukjes en bestrooi ze met suiker en kaneel.

Doe de boter en de suiker in een kom en mix dit tot een romig beslag. Voeg een voor een de eieren toe terwijl de mixer op de laagste stand verder gaat. Schep langzaam het meel in de kom en voeg de melk er aan toe. Zet dan voor een kleine tien minuten de mixer op de hoogste stand tot een geheel glad beslag.

Doe het beslag in ingevette vormpjes voor 1 kwart vol en leg de appelstukjes voor 3 kwart erboven op. Dit mag lekker veel zijn.
Zet de vormpjes in een voorverwarmde oven op 150 graden, ongeveer 45 minuten. Let op: de appel wordt zacht en moezig dus het lijkt of de cake niet gaar is, houd het goed in de gaten.

Even af laten koelen en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *