Chili Concarne

Chili Concarne

Chili Concarne

Een recept voor een snelle, makkelijke klaargemaakte maaltijd!

Wat heb je nodig (voor ongeveer 4 personen):

– 1 blik bruine bonen van 800 gram
– 400 gram gehakt
– 1 blik ananas
– ongeveer 400 gram ananas (blik) in stukjes
– 400 gram tomatensaus met blokjes tomaat
– klein blikje tomatenpuree
– 4 teentjes knoflook
– ongeveer 2 theelepels Italiaanse kruiden (naar behoefte)
– verse kruiden zoals 1 klein bosje basilicum, 1 klein bosje peterselie, 1 klein bosje bieslook (dit kan je naar eigen smaak meer of minder doen)
– eventueel een snufje zout

Begin met de bonen uitlekken in een vergiet en doe het daarna in een pan. Dit doe je ook met de ananas, maar die voeg je later toe. Hak de kruiden die je wilt gebruiken fijn. Rul het gehakt met de Italiaanse kruiden totdat dit gaar is. Voeg op het laatste moment de knoflook en 3/4 van de kruiden toe en roer dit even door, niet teveel mee laten koken, want anders gaat de smaak verloren van de knoflook en de verse kruiden. Voeg de tomatensaus en de tomatenpuree bij de bonen en warm dit op. Hierna roer je hetĀ gehakt er door heen. Voeg op het laatste moment de ananas toe en strooi het laatste beetje kruiden er over heen. Klaar om te smullen.

Eet smakelijk!

Tip: Het is ook lekker om er rijst of mais bij te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *