Macarons

Macarons

 

Macarons met hazelnoot en kaneel

Perfect voor het herfstweer.

 

Wat heb je nodig (goed voor 12 macarons):
– 60 gram amandelen
– 60 gram walnoten in stukjes
– 25 gram (1 flinke eetlepel) donkere basterdsuiker

– 2 theelepels kaneel
– 150 gram poedersuiker
– 3 eiwitten (ongeveer 90 gram)
– 75 gram suiker

Voor de vulling:
– 100 gram walnootstukjes
– 50 gram (3,5 eetlepel) boter
– 200 gram poedersuiker
– 2 eetlepels slagroom

– 2 spuitzakken

Doe de gemalen amandelen, walnoten, basterdsuiker, kaneel en poedersuiker in een keukenmachine en maak er een fijne poeder van. Zeef dit boven een kom en doe alle stukjes die niet door de zeef gaan weer in de keukenmachine net zolang tot alles door de zeef de kom in kan.
Klopt de eiwitten tot stijve pieken (haal de garde uit de kom en het eiwit blijft eraan hangen) en voeg dan de suiker lepel voor lepel toe totdat het mengsel glad en glanzend is.
Voeg met een steel telkens een derde van het walnootmengsel toe. Het mengsel moet zacht blijven zodat er net geen piek op komt. Leg wat op een bord en als het oppervlak mooi glad wordt, is het mengsel goed. Als er een piek op komt moet je nog een paar keer mengen. Maar let op: doe dit niet te vaak, want anders wordt het mengsel te vloeibaar en verliezen de macarons hun vorm.
Schep het mengsel in een van de spuitzakken. Spuit op de bakplaat rondjes van 6 cm in doorsnee en zorg dat je een kleine tussenruimte openlaat. Laat ongeveer 1 uur op de bakplaat staan zodat er een velletje op de macarons komt.
Verwarm de oven voor tot 170 graden (gasstand 3) en zet de bakplaat ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de koekjes stevig zijn. Laat afkoelen op de bakplaat.
Maak intussen de vulling door de walnoten fijn te hakken in een keukenmachine. Voeg de boter toe en ga door met mengen. Breng de inhoud over in een kom, doe de poedersuiker erbij en klop alles tot een lichte massa. Schep de vulling in de tweede spuitzak en spuit het mengsel op de helft van de afgekoelde macarons. Leg de andere helft erop en het smullen kan beginnen!
De macarons blijven 3 dagen goed als je ze bewaart in een luchtdichte doos of trommel.

Bron: Glutenvrij bakken van Hannah Miles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *