Molshopentaart

Molshopentaart

Molshopentaart

Erg lekker voor als je van banaan, slagroom en chocola houdt.

Wat heb je nodig:
– 200 gram boter
– 250 gram suiker
– 4 eieren (maat M)
– 2 theelepels bakpoeder
– 275 gram glutenvrij bloem (Zie in het hoofdmenu welk soort bloem ik altijd gebruik)
– 60 gram cacaopoeder
– ongeveer 1 deciliter melk

Vulling:
– 3 bananen
– 400 mililiter slagroom
– 1 zakje vanillesuiker

Springvorm van 24 diameter

Verwarm de oven op 180 graden voor. Mix de boter, suiker, eieren, bakpoeder, bloem en cacaopoeder samen in een grote kom en voeg het aan met de melk totdat het een glad beslag is. Giet het beslag in een ingevette springvorm en bak de cake in 1 uur gaar.

Zodra de cake gebakken en goed is afgekoeld haal je de taart uit de springvorm en hol je het midden voorzichtig uit met een lepel. Zorg dat je een rand aan de onderkant en zijkant overhoudt van ongeveer 1 centimeter. Leg de uitgeschepte cake apart. Dit heb je namelijk later nog nodig. Leg de bananen naast elkaar in de holte van de taart.

Klop de slagroom met vanillesuiker tot dat het stijf is (ik gebruik hiervoor altijd nog een zakje klop-fix) en schep dit mengels over de bananen. Je krijgt nu een berg op je taart. Daaroverheen strooi je de uitgeschepte cakekruimels. Zorg dat de slagroom goed bedekt is.

Tip: Probeer het ook eens met een ander fruitsoort zoals bijvoorbeeld kersen of aardbeien.      

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *