Preitaart

Preitaart

Preitaart

Een heerlijke hartige taart is altijd lekker voor het avondeten en makkelijk te maken.

Wat hebben we nodig:
700 gr. prei
200 gr. belegen kaas
50 gr. boter of margarine
1/2 eetl. milde kerrie
4 eieren (m)
125 gr. magere kwark
1 eetl. bouillonpoeder
125 gr. glutenvrij bloem (Zie in het hoofdmenu welk soort bloem ik altijd gebruik)
75 gr. rozijnen
2 eetl. paneermeel
zout en peper

Oven voorverwarmen op 200 graden of gasstand 4.

Voorbereiden:
Snij de prei in kleine ringetjes en maak het schoon. Laat het in een vergiet goed uitlekken. Intussen kan je de kaas raspen. Verhit in een grote braadpan de boter  en voeg de prei en de kerriepoeder toe. Vervolgens laat je dit 8 minuten al roerend slinken op een hoog vuur om het daarna te laten afkoelen.

Doe in een kom de eieren, kwark en bouillonpoeder en klop dit op. In een andere kom meng je de bloem, kaas en rozijnen. Al roerend beetje bij beetje het ei-kwark mengsel toevoegen. Aan het einde voeg je de prei er bij en meng je dit goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met een beetje peper en zout.

Vet de springvorm (doorsnee 22 cm) in en bestrooi het met paneermeel. Schep het preimengsel erin en strijk het mooi glad. Plaats het vervolgens in het midden van de oven het bak het in 45 minuten stevig en gaar. Wanneer de taart klaar is laat het iets afkoelen en verwijder de springvorm.

Tip: deze preitaart kan ook prima koud gegeten worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *