Stroopwafels

Stroopwafels

Stroopwafels

Leuk weetje: Op 30 september is het World Stroopwafel Day.

De stroopwafels zijn niet meer weg te denken uit de supermarkten en ze zijn ook zeker de moeite waard om eens zelf te maken! Voor dit recept heb je wel een stroopwafelijzer nodig.

Wat hebben we nodig (voor 8 koeken):
Voor de wafel:
– 200 gram bloem (Zie in het hoofdmenu welk soort bloem ik altijd gebruik)
– 120 gram roomboter
– 40 gram bruine basterdsuiker
– 1 ei (maat m)
– 1 theelepel kaneel
– beetje zout

Voor de vulling:
– 90 gram stroop
– 75 gram bruine basterdsuiker
– 65 gram roomboter
– beetje kaneel

Doe voor de wafel, de bloem, basterdsuiker, kaneel en zout in een kom een roer het door elkaar. Voeg de boter in kleine stukjes en het in toe en kneed het tot een bal. Maak balletjes van ongeveer 20 gram.

Doe alles voor de vulling in een pan en warm hetop. Goed roeren, het moet niet te dik worden, maar ook zeker niet te dun blijven. Het mag niet koken!

Zet de stroopwafelijzer op stand 4.

Doe een balletje in het apparaat, even goed dichtduwen en ongeveer 7 tellen laten zitten. Haal het eruit en leg het op een snijplank. Doe dit nog een keer met een ander balletje. Breng met een lepel een beetje stroop op een wafel zorg dat het goed verspreid erop zit. Leg het andere deel van de wafel er boven op en wacht tot de stroop een beetje gestold is. Ondertussen kan je verder met de andere balletjes.

Werk het af met een uitsteker (8 diameter) en laat het goed afkoelen.

De overige stukjes kunnen bewaard worden als stroopwafelkruimels.

      

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *